Havregrynsscones

Hej blog!

Her i morges havde jeg lyst til nybagte scones. Jeg fandt en opskrift og satte mit eget præg på den. Jeg syntes selv at de blev super gode og de smager som en drøm med lidt smør, som smelter når de er lune.

IMG_2347

Ingredienser (til 12 stks.)
2 æg
2 spsk acasiehonning (jeg brugte bare almindelig flydende honning)
35 gram blødt smør
1 dl kærnemælk
250 gram hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel (dette kan sagtens undlades, hvis man ikke er til kanel)
1/2 tsk groft salt
50 gram havregryn
50 gram rosiner (kan erstattes med chokolade, eller det kan undlades helt)
Lidt mælk til pensling

IMG_2333
Pisk æggene med honning. Rør derefter det bløde smør ud i æggene, sammen med kærnemælken.

IMG_2335
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen

IMG_2336
Drys lidt mel på bordet og læg dejen derpå. Rul dejen ud til en dejplade (ca. 1,5 cm tyk)

IMG_2339
Stik 12 scones ud med et glas, decilitermål e.l. Saml dejen når der ikke er plads til flere og gentag indtil hele dejen er stukket ud.

IMG_2344
Læg “bollerne” på en bageplade og pensl dem med mælk.

Bag bollerne midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min. (eller til de er gyldne)

IMG_2345
Server med smør!

9

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloglovin'